Επιστολή του Συλλόγου μας προς το Δήμο Κορωπίου

Χωρίς τίτλοΣε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, γνωστοποιούμε την επιστολή που κατατέθηκε στον Δήμο Κορωπίου:

Προς: Δήμο Κορωπίου
Υπόψη: Γραφείο Δημάρχου & Σχολική Επιτροπή
Ημ/νία: 13/10/2015
Θέμα: Εργασίες διαμόρφωσης των αιθουσών και του προαύλιου χώρου στο 5ο δημοτικό σχολείο
Σχετικό:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σε συνέχεια της προ τεσσάρων μηνών επικοινωνίας μας και της σχετικής επιστολής στην οποία καταγράψαμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις του σχολείου μας όσον αφορά τις προδιαγραφές ασφαλείας και της χωρικής επάρκειας των αιθουσών σε σχέση με τον αριθμό παιδιών που φιλοξενούν, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών και δυσχεραίνουν σε κρίσιμο βαθμό αντίστοιχα τις συνθήκες του μαθήματος, μείναμε όλοι οι συμμετέχοντες τότε στη συζήτηση, παρουσία και του αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Ντούνη, με την διαβεβαίωση, ότι ο δήμος συμμεριζόμενος τις αιτιάσεις των γονέων θα υλοποιήσει πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τη διεύρυνση σχολικών αιθουσών και προαύλιων χώρων. Μάλιστα οι γονείς αντιδρώντας μέχρι τότε στην αναβάθμιση του σχολείου δήλωναν ότι θα μπορούσαν να δεχτούν για τη νέα σχολική χρονιά την τελική αναβάθμιση ώστε να οριστικοποιηθεί το 5ο σχολείο στις 8 τάξεις, εφόσον ο δήμος εφάρμοζε τις προτεινόμενες διευρύνσεις αιθουσών και προαυλίου.
Σήμερα τέσσερεις μήνες μετά, η νέα σχολική χρονιά βρίσκει το σχολείο αναβαθμισμένο σε οκταθέσιο και τα προβλήματα που επισημάνθηκαν ανωτέρω περισσότερο έντονα. Ο δήμος, όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια προς την παραπάνω κατεύθυνση, αλλά δια των αντιπροσώπων του αρνείται, ότι είχε δεσμευτεί να κάνει τον περασμένο Ιούνιο, χωρίς να αιτιολογεί την καινοφανή άρνηση του να ασχοληθεί με το θέμα. Είναι φανερό ότι μια τέτοια στάση βρίσκεται ανακόλουθη με την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι γονείς και θέτει υπό αμφισβήτηση την γενικότερη αξιοπιστία του δήμου σε θέματα μάλιστα που άπτονται στο ποιο ευαίσθητο και σημαντικό τμήμα των αρμοδιοτήτων του, στα σχολεία, τους μαθητές και στα παιδιά μας.
Για το λόγο αυτό, κύριε Δήμαρχε, σας ζητάμε να επιληφθείτε άμεσα των παραπάνω θεμάτων και να φροντίσετε να ενημερωθούμε αρμοδίως και υπεύθυνα για την στάση του δήμου σχετικά με το θέμα. Ζητάμε από τον δήμο να επιτρέψει ενέργειες διεύρυνσης αιθουσών και προαύλιου χώρου του σχολείου καθώς και διασφάλισης της πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο με ενεργοποίηση του μέτρου του σχολικού τροχονόμου ή κάποιου ισοδύναμου μέτρου σε συνεργασία με την τοπική αστυνομική αρχή.
Οι γονείς προσφέρονται να εργαστούν εθελοντικά και να αναλάβουν εξολοκλήρου το κόστος για την υλοποίηση των παραπάνω βελτιώσεων της σχολικής μονάδας καθώς και για ενδεχόμενη μελλοντική επαναφορά του κτιρίου στην πρότερη κατάσταση αν αυτό ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του σχολικού κτιρίου, στην περίπτωση που το σχολείο μετακομίσει.
Παρακαλούμε, για την άμεση απάντησή σας στο υποβαλλόμενο αίτημά μας, λαμβάνοντας υπόψη αφενός την προκληθείσα σ΄ εμάς καθυστέρηση και αναστάτωση, λόγω της προηγούμενης άρνησής σας να ανταποκριθείτε σε προγενέστερο αίτημά μας (με το ίδιο περιεχόμενο), αφετέρου δε την νόμιμη υποχρέωσή σας σχετικά με την διεκπεραίωση της υπόθεσής μας εντός της προβλεπομένης προθεσμίας των 50 ημερών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (άρθρο 4 ν. 2690/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει έως σήμερα).
Σας ενημερώνουμε ότι εμείς, οι γονείς των μαθητών, ορμώμενοι από τα προβλήματα ασφάλειας του σχολείου όπως καταγράφηκαν στην προηγούμενη σχετική μας επιστολή και από την μέχρι τώρα,άρνηση του δήμου να ευαισθητοποιηθεί και να ασχοληθεί υπεύθυνα με αυτά, θα αναλάβουμε δράση και θα κινητοποιηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο που θα αποφασιστεί στη γενική μας συνέλευση, για να διεκδικήσουμε το προφανές, την ασφάλεια των παιδιών μας.

Με Εκτίμηση

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου

Επισυναπτόμενη: Η επιστολή με την έκθεση παραγόντων στο 5ο δημοτικό σχολείο για κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων και δυσχέρειες στις συνθήκες των σχολικών αιθουσών, όπως είχε επισυναφθεί και στην σχετική επιστολή προς τον δήμο.

Επιστολή δήμαρχο σχετικά με ασφάλεια σχολείου Οκτ2015-page0001 Επιστολή δήμαρχο σχετικά με ασφάλεια σχολείου Οκτ2015-page0002

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s